fredag den 22. maj 2015

Rabarber Tærte med kokos og hvid chokolade

Rabarbertærten
 Rabarber tærte med kokos og hvid chokolade

Til ca. 10 pers.                                                                        
Du skal bruge:                                         

MØRDEJ:
375g hvedemel
110g flormelis
225g smør
2 æg
smør til fadet

FYLD:
700g rabarber
130g sukker
1 øko citron (VIGTIGT at det er en øko citron)
1 dl kokosmel
100g hvid chokolade


Sådan gør du:

Put flormelis og melet i en skål og bland det. Skær smøreret i små terninger, og kom dem ned til melet og flormelis. Tilsæt æggene, og ælt dejen hurtigt sammen med en ske eller dine hænder. Sæt dejen på køl i 15-25 min.
Del dejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden og rul dem begge ud til store cirkler på et mel drysset bord. Tænd ovnen på 200 grader.
Brug lidt smør, som tærtefadet smøres i, både bund og sider.
Læg den mindste af tærte dejene på køl. Læg den største cirkel i bunden af tærtefadet, så den går op ad kanterne - skær overskydende dej fra.
Prik små huller i dejen med en gaffel og sæt fadet på køl i 20 min. og kom fadet direkte i den varme ovn. Bag tærtebunden i ca. 15 min, og lad den køle af.
Skær nu top og bund af rabarberne, og skyld stængerne. Skær stængerne i mindre stykker på ca. 1-2 cm, og kom dem i en gryde sammen med sukker og revet citronskal. Giv fyldet et kort opkog, og lad det derefter simre i 5 min. eller til rabarberne er bløde. Vend kokosmelet i, og fordel rabarber blandingen på den afkølet tærtebund, og hak den hvide chokolade groft, og drys det ud over rabarber blandingen. Skær den anden tærtedej i 2 cm. brede strimler. Læg dem som gitter hen over rabarberne. Bag tærten i ovnen i ca. 20 min. eller indtil gitteret bliver gyldent.

TIPS: Tærten smager godt sammen med en creme fraiche 38% pisket stiv med en tsk. Vanilje sukker.

Madglade hilsner Caroline og Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar